Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på sauce bordelaise. Den här såsen har fått sitt namn efter regionen Bordeaux i Frankrike. En rödvinssås som smaksätts med märg får förstås extra fyllig smak. Märgben går att köpa i charkdiskar eller i saluhallar.
Hacka schalottenlöken fint. Fräs löken i lite smör i en kastrull. Tillsätt tomatpuré och märg. Häll i rödvinet och lägg i timjan.
Koka ner rödvinet till hälften och tillsätt sedan kalvfonden. Om du använder koncentrerad fond på flaska, späd den enligt anvisningarna så att du får 3 deciliter buljongvätska. Låt såsen koka ihop ytterligare. Tillsätt vinäger.
Montera såsen genom att vispa i smör.
Smaka av med salt och peppar och sila såsen i en chinoise.
Recept från Mitt kök