Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sauce bordelaise - recept

Recept på sauce bordelaise. Den här såsen har fått sitt namn efter regionen Bordeaux i Frankrike. En rödvinssås som smaksätts med märg får förstås extra fyllig smak. Märgben går att köpa i charkdiskar eller i saluhallar.

Sauce bordelaise - recept
Sauce bordelaise - recept
Sauce bordelaise - recept
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2schalottenlökar
  • smör- till stekning
  • 1 tsktomatpuré
  • 15 cmmärgben- innehållet
  • 3 dlrött bordeaux-vin
  • 1 kvisttimjan
  • 3 dlkalvfond
  • 1 mskrödvinsvinäger
  • 1 msksmör
  • salt
  • svartpeppar- malen

Gör så här

  1. Hacka schalottenlöken fint. Fräs löken i lite smör i en kastrull. Tillsätt tomatpuré och märg. Häll i rödvinet och lägg i timjan.

  2. Koka ner rödvinet till hälften och tillsätt sedan kalvfonden. Om du använder koncentrerad fond på flaska, späd den enligt anvisningarna så att du får 3 deciliter buljongvätska. Låt såsen koka ihop ytterligare. Tillsätt vinäger.

  3. Montera såsen genom att vispa i smör.

  4. Smaka av med salt och peppar och sila såsen i en chinoise.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök