Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Säsongens grönsakspaj

Säsongens grönsakspaj
Säsongens grönsakspaj
Säsongens grönsakspaj
Olof Abrahamsson

Pajdeg

  • 3 dlvetemjöl
  • 50 gsmör- eller margarin
  • 1 dlkesella

Fyllning

  • 4 stmorötter
  • 75 gsockerärter
  • 3 stfärska lökar
  • 5 stkörsbärstomater
  • 3 stägg
  • 2,5 dlmjölk
  • salt
  • 2 dlost- riven
  • peppar

Servering

  • 400 grostbiff- stekt, skivad
  • 3 mskbalsamvinäger
  • 2 mskolivolja
  • 2 mskkinesisk soja
  • 2 mskhonung- flytande
  • oregano
  • basilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samman mjöl, smör och kesella till en deg, gärna i matberedare. Kavla ut och lägg i en form, 24 centimeter i diameter.

  2. Nagga och ställ kallt i 30 minuter. Förgrädda i 10 minuter. Skrapa morötterna och skär i slantar. Dela löken med en del av blasten kvar i kvartar.

  3. Förväll morötter, sockerärter och lök i saltat vatten och låt rinna av väl. Lägg i pajformen tillsammans med delade tomater.

  4. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar och häll i formen, strö över ost. Sänk ugnstemperaturen till 200 grader och grädda i 30 minuter eller tills äggstanningen stelnat.

  5. Lägg upp rostbiffen på ett fat. Vispa ihop vinäger, olja, soja, honung och hackade örter och häll över köttet. Servera till pajen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök