Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sashimi på röding med rättika och gurka

Recept av Frida Ronge på sashimi på röding med rättika och gurka. Sashimi betyder helt enkelt att råvaran serveras rå och skivad. Använd en vass kniv och skär fisken i ett snitt per skiva.

Sashimi på röding med rättika och gurkaSashimi på röding med rättika och gurkaSashimi på röding med rättika och gurka
Sashimi på röding på skål och tallrik från Västergården. Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1 biträttika- (ca 10 cm)
  • 200 grödingfilé- (som varit fryst 2 dygn), med skinn, benad för hand
  • 5 dlrapsolja
  • 25 gdulsealger
  • 1salladslök
  • 2rädisor
  • 1 bitgurka- (ca 5 cm)
  • 50 grödingrom- eller forellrom
  • 2 mskpepparrot- finriven

Tillbehör

  • japansk soja
  • gari
  • wasabipasta

Gör så här

  1. Skala och finstrimla rättikan. Lägg i kallt vatten i kylen ca 1 timme.

  2. Skär bort skinnet från rödingen och skär den rakt över i ca 1 cm tjocka skivor. Spara skinnet.

  3. Hetta upp oljan till 160°. Fritera skinnet i oljan ca 2 min, tills det är krispigt. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.

  4. Lägg algerna i kallt vatten. Ansa och finstrimla salladslöken. Ansa och tunnskiva rädisorna. Skala, kärna ur och skär gurkan i små tärningar.

  5. Låt algerna rinna av och fördela dem på tallrikar. Lägg på rättika, salladslök, rädisor och gurka. Lägg fisken ovanpå. Bryt rödingskinnet i bitar och lägg på tallrikarna. Klicka rommen på skinnen. Strö över pepparrot och servera med soja, gari och wasabi.

Vad tyckte du om receptet?

Fler recept av Frida Ronge: