Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sashimi på lax

Till sashimi är det viktigt att laxen är alldeles pinfärsk.

Sashimi på lax
Sashimi på lax
Sashimi på lax

Ingredienser

  • 500 glaxfilé- (som varit fryst minst 2 dygn)

Marinad

  • 0,5 dlöl- mörkt (t ex porter)
  • 2 mskteriyakisås
  • 2 msksoja- japansk
  • 0,5 msksesamolja
  • 1 krmingefära- mald
  • 1 msklime- pressad

Sallad

  • 1 msksesamfrön- + 1 msk sesamfrön
  • 250 grättika
  • 0,5 msksesamolja
  • 1 msklime- pressad
  • 2 krmsalt

Tillbehör

  • 8bröd- skivor mörkt osötat grovt
  • 1 msksoja- japansk

Gör så här

  1. Skär laxen i bitar som är ca 2 x 4 cm.

  2. Blanda öl, teriyakisås, soja, sesamolja, ingefära och limesaft i en bunke.

  3. Lägg laxen i marinaden och och marinera 6-8 timmar i kylen.

  4. Sallad: Rosta sesamfröna i torr stekpanna, passa noga. Finstrimla rättikan, gärna med mandolin, och strimla sedan skivorna. Blanda rättika med sesamolja, limesaft, 1 msk rostade sesamfrön och salt.

  5. Kantskär brödet och skär det i 4 x 4 cm stora bitar. Fördela sallad och lax på bröden. Strö över rostade sesamfrön och droppa soja över.

Vad tyckte du om receptet?