Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Till sashimi är det viktigt att laxen är alldeles pinfärsk.
Skär laxen i bitar som är ca 2 x 4 cm.
Blanda öl, teriyakisås, soja, sesamolja, ingefära och limesaft i en bunke.
Lägg laxen i marinaden och och marinera 6-8 timmar i kylen.
Sallad: Rosta sesamfröna i torr stekpanna, passa noga. Finstrimla rättikan, gärna med mandolin, och strimla sedan skivorna. Blanda rättika med sesamolja, limesaft, 1 msk rostade sesamfrön och salt.
Kantskär brödet och skär det i 4 x 4 cm stora bitar. Fördela sallad och lax på bröden. Strö över rostade sesamfrön och droppa soja över.