Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sashimi på lax med ingefära

Servera ingefära- och laxsashimi till förrätt med färsk babyspenat eller späda salladsskott.

Sashimi på lax med ingefära
Sashimi på lax med ingefära
Sashimi på lax med ingefära

Ingredienser

  • 400 glaxfilé- färsk, utan skinn och ben
  • 4 mskgari- (inlagd ingefära)
  • 0,25noriblad- (torkat sjögräs)

Sås

  • 3 mskolivolja
  • 2 tsksesamolja
  • 2 tskjapansk soja

Garnering

  • 23 msksesamfrön- rostade

Gör så här

  1. Skär laxen i ca 1 x 1 cm stora kuber. Strimla garin. Klipp noribladen i smala strimlor.

  2. Blanda ingredienserna till såsen i en skål. Vänd ner laxtärningarna och låt marinera i kylskåp ca 15 min.

  3. Fördela laxen på tallrikar. Strö över gari- och noristrimlor och sesamfrön.

  4. Gari är sötsur, tunt skivad och inlagd ingefära, ett klassiskt tillbehör till sushi.

Vad tyckte du om receptet?