Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Läcker bowl med både tonfisk och lax. Servera med wasabimajonnäs, inlagd gurka och japansk soja.
Inlagd gurka: Vispa ihop ättika, socker och vatten. Vispa tills sockret löst sig. Hyvla gurkan tunt på en mandolin och lägg ner i lagen. Skiva chilin och blanda i skivorna.
Wasabimajonnäs: Blanda ihop majonnäs och wasabi.
Sashimi bowl: Koka riset enligt förpackningen.
Skär laxen och tonfisken i tunna skivor med en vass kniv.
Skala och svarva rättikan eller skär den i tunna strimlor och lägg i en skål med kallt vatten. Häll av vattnet efter ett par minuter.
Skala räkorna.
Servering: Lägg sushiriset i portionsskålar. Lägg i lax, tonfisk, rättika, räkor, shisoblad, gurka, gari, edamamebönor och wasabiärtor i grupper. Toppa med rom och strö över sesamfrön. Servera med wasabimajonnäs och soja.
Recept från Mitt kök