Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sashimi bowl

Läcker bowl med både tonfisk och lax. Servera med wasabimajonnäs, inlagd gurka och japansk soja.

Sashimi bowl
Sashimi bowl
Sashimi bowl
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Inlagd gurka

  • 1 mskättiksprit
  • 2 mskströsocker
  • 3 mskvatten
  • 10 cmgurka
  • 0,5röd chili

Wasabimajonnäs

  • 1 dlmajonnäs
  • 12 tskwasabi- (beroende på hur starkt man vill ha)

Sashimi bowl

  • 8 dlsushiris- eller jasminris, kokt
  • 200 glaxfilé- skinnfri, gärna salmalax
  • 200 gtonfisk- (se till att den är MSC-märkt)
  • 10 cmrättika
  • 200 gräkor med skal
  • shisoblad- eller mizuna
  • 60 ggari- (inlagd ingefära)
  • 1 dledamamebönor
  • 1 dlwasabiärtor
  • 4 msklaxrom- eller löjrom
  • sesamfrön

Tillbehör

  • 1 dljapansk soja

Gör så här

  1. Inlagd gurka: Vispa ihop ättika, socker och vatten. Vispa tills sockret löst sig. Hyvla gurkan tunt på en mandolin och lägg ner i lagen. Skiva chilin och blanda i skivorna.

  2. Wasabimajonnäs: Blanda ihop majonnäs och wasabi.

  3. Sashimi bowl: Koka riset enligt förpackningen.

  4. Skär laxen och tonfisken i tunna skivor med en vass kniv.

  5. Skala och svarva rättikan eller skär den i tunna strimlor och lägg i en skål med kallt vatten. Häll av vattnet efter ett par minuter.

  6. Skala räkorna.

  7. Servering: Lägg sushiriset i portionsskålar. Lägg i lax, tonfisk, rättika, räkor, shisoblad, gurka, gari, edamamebönor och wasabiärtor i grupper. Toppa med rom och strö över sesamfrön. Servera med wasabimajonnäs och soja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök