Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sashimi
 – enkelt recept

Superenkel rätt med wasabi och sushisoja. Fräscht, gott och supersnabbt. Men använd lax av bra kvalitet. Odlad lax behöver inte frysas även om man äter den rå. Om man vill kan man ha ris vid sidan, och någon grönsak. Ångad pak choy eller edamamebönor i skidor passar bra till.

Sashimi
 – enkelt recept
Sashimi
 – enkelt recept
Sashimi
 – enkelt recept
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 200 glaxfilé- av färsk laxrygg, Salmalax eller liknande
  • 1 msksesamfrön- torrostade svarta och vita
  • sushisoja
  • wasabi

Gör så här

  1. Skär laxen i cirka 3 millimeter tjocka skivor. Lägg upp på portionsfat. Strö över rostade svarta och ljusa sesamfrön. Lägg en klick wasabi i små skålar och häll i sushisoja. Servera direkt.

  2. Blanda wasabi och soja med ätpinnarna och doppa laxskivorna i blandningen innan de äts.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Christina Asplund och Christopher Curry

Recept från Mitt kök