Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sashimi

Fisken ska ha legat minst 2 dygn i frysen och sedan tinat i kylskåp.

SashimiSashimiSashimi
Thomas Carlén

Ingredienser

  • 400 gryggfilé- av lax
  • 1 dlsvarta sesamfrön- cirka

Tillbehör

  • 1 stmorot
  • 0,3 strättika
  • gurka- en decimeter
  • wasabi
  • gari
  • mâchesallad

Sås

  • 1 dljapansk soja
  • 1 krmsesamolja

Gör så här

  1. Rulla laxfilén i sesamfrön. Skär laxen i halvcentimetertjocka skivor. Skala rättika, morot och skölj gurkan.

  2. Hyvla rättika, morot och gurka och skär sedan i tunna strimlor. Lägg grönsakerna i kallt vatten till serveringen, så blir de riktigt krispiga.

  3. Fördela laxskivorna på fyra tallrikar. Lägg en klick wasabi på tallriken. Lägg upp gari, machesallat och blandade strimlor av rättika, morot och gurka i separata skålar.

  4. Blanda soja och sesamolja i en skål. Instruera gästerna att röra ut wasabin med sojablandningen till en stark dippsås för fisk och grönsaker. Ät gärna med pinnar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök