Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sardellgratinerade tomater med getost


Fyllda tomater som passar till det mesta: goda till grillat eller en sallad, på en buffé eller som tilltugg. Blanda gärna tomater av olika sort och storlek.

Sardellgratinerade tomater med getost

Sardellgratinerade tomater med getost

Sardellgratinerade tomater med getost

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 600700 gtomater
  • 2vitlöksklyftor
  • 6sardellfiléer
  • 1 msktimjanblad- färska
  • 3 mskbladpersilja- hackad
  • 3 mskolivolja
  • 0,5citron- rivet skal
  • peppar- nymald
  • 150 ggetost- cirka
  • ströbröd

Gör så här

  1. Skär toppen av tomaterna. Gröp ur innanmätet med en liten kniv eller sked. Låt tomaterna rinna av, upp och ner på hushållspapper.

  2. Finhacka vitlök, sardeller och timjan. Blanda med persilja, olivolja, citronskal och peppar.

  3. 3 Sätt ugnen på 200 grader. Lägg en bit ost i varje tomat och toppa med sardellhack.

  4. Ställ tomaterna på en bakpappersklädd plåt. Baka i mitten av ugnen 8-10 minuter. Cocktailtomater är klara efter cirka 5 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök