Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sardellfylld lövbiff med varm potatissallad

En varm potatissallad är gott till lövbiff fylld med sardeller, citron, vitlök och persilja.

Sardellfylld lövbiff med varm potatissallad
Sardellfylld lövbiff med varm potatissallad
Sardellfylld lövbiff med varm potatissallad
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 8lövbiffar- 600 g
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 6sardellfiléer- hackade
  • 1citron- rivet skal
  • 3vitlöksklyftor- hackade
  • 1 dlpersilja- hackad
  • cocktailpinnar

Potatissallad:

  • 600 gdelikatesspotatis
  • 1 mskdijonsenap
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 2 tskcitron- pressad
  • 0,5 dlolivolja
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 1rödlök
  • 200250 gcocktailtomater
  • 1 burksvarta bönor- 400 g
  • 3 mskkapris
  • 25 grucola
  • 50 gpinjenötter- rostade

Gör så här

  1. 1 Salladen: Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och dela större potatisar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Rosta i mitten av ugnen cirka 25 minuter.

  2. Rör ihop senap, vitlök och citron. Vispa i oljan, lite i taget. Salta och peppra. Vänd ner den varma potatisen i dressingen.

  3. Skala och klyfta löken. Dela tomaterna. Skölj bönorna och låt rinna av. Blanda lök, tomater, bönor och kapris med potatisen. Smaka av med salt och peppar.

  4. Vänd ner rucola och nötter i salladen vid servering.

  5. Köttet: Salta och peppra köttet. Blanda sardeller, citronskal, vitlök och persilja och fördela på köttet. Vik eller rulla ihop och fäst med cocktailpinnar.

  6. Stek rulladerna runtom i smör tills de är genomstekta. Servera med salladen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök