Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Saraglákia Valnötsrullar

Rullarna går bra att göra någon dag före serveringen. Täck inte över formen så behåller de sin frasighet. Förvara i rumstemperatur.

Saraglákia Valnötsrullar
Saraglákia Valnötsrullar
Saraglákia Valnötsrullar

Ingredienser

  • 500 gfilodeg- fryst

Fyllning

  • 125 gsmör
  • 1,25 dlrapsolja
  • 500 gvalnötter- grovhackade
  • 2 tskkanel

Sockerlag

  • 4 dlströsocker
  • 4 dlvatten
  • 2 tskcitron- pressad
  • 1citronskal- några bitar av det yttersta gula
  • 1kanelstång

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Tina filodegen. Smält smöret och blanda det med oljan. Blanda valnötter och kanel.

  2. Pensla ett filoark med smör- och oljeblandningen, lägg ett nytt ark ovanpå och pensla på nytt. Bred ut lite av valnötsblandningen och rulla ihop från den korta sidan. Gör samma sak med resten av degarken. Det blir 7 rullar.

  3. Skär rullarna i 5–7 cm långa bitar och lägg dem i en smord långpanna. Pensla med smör- och oljeblandningen som blivit över. Grädda mitt i ugnen ca 30 min tills de fått fin färg.

  4. Koka socker, vatten, citronskal och kanelstång ca 5 min till en simmig lag. Häll den över rullarna medan de fortfarande är varma.

Vad tyckte du om receptet?