Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sanshoku donburi – ris med köttfärstopping, äggröra och sockerärter

Rätten blev en favorit i provköket, smakrik och enkel att göra.

Sanshoku donburi – ris med  köttfärstopping, äggröra  och sockerärter
Sanshoku donburi – ris med  köttfärstopping, äggröra  och sockerärter
Sanshoku donburi – ris med  köttfärstopping, äggröra  och sockerärter
Sanshoku donburi – ris med köttfärstopping, äggröra och sockerärter Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 satssushiris- kokt

Köttfärstopping

  • 400 gblandfärs
  • 0,5gul lök
  • 0,5 mskrapsolja
  • 2 msksake
  • 2 mskströsocker
  • 3 mskjapansk soja
  • 1 dlvatten- + 1 msk vatten
  • 1 mskpotatismjöl

Äggröra

  • 3ägg
  • 2 krmsalt
  • 1 tskrapsolja

Garnering

  • 100 gsockerärter
  • 30 gbenishoga (inlagd strimlad ingefära)

Gör så här

  1. Koka sockerärterna till garneringen i lättsaltat vatten ca 1 minut. Spola av med kallt vatten och skär dem i tunna strimlor.

  2. Köttfärstopping: Skala och finhacka löken. Fräs köttfärsen i olja i en kastrull och tillsätt lök, sake, socker, soja och 1 dl vatten. Låt koka ca 10 min. Rör ut potatismjölet i 1 msk vatten. Tillsätt redningen under omrörning och koka upp.

  3. Äggröra: Vispa ihop ägg och salt. Värm smeten på medelvärme i en kastrull med olja. Rör hela tiden med träsked tills det blir smuligt.

  4. Lägg riset i lådor. Toppa med köttfärs, äggröra, sockerärter och benishoga.

Vad tyckte du om receptet?