Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sans rival-tårta

Sans rival betyder oöverträffad på franska, och det kan man säga att denna smaksensation till tårta är. De frasiga bottnarna med smörkräm blir knapriga av karamelliserad mandel.

Sans rival-tårta
Sans rival-tårta
Sans rival-tårta
Sans rival-tårta Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Sans rival-tårta

  • 150 gsötmandel
  • 4äggvitor
  • 2,5 dlflorsocker

Fyllning

  • 1 dlsötmandel
  • 1,5 dlströsocker
  • 200 gsmör- rumsvarmt
  • 1 dlflorsocker
  • 4äggulor

Garnering

  • 50 gmandelflarn- rostade
  • marsipanros och -blad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Mal mandeln på mandelkvarn. Vispa äggvitorna till riktigt fast skum. Tillsätt florsockret, lite i taget, under vispning. Vänd ner mandeln. Bred ut smeten i tre rundlar, ca 24 cm i diameter, på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt bottnarna svalna plant innan de lossas från papperet och får kallna.

  2. Fyllning: Hacka mandeln grovt. Smält sockret i en stekpanna tills det är gyllenbrunt. Tillsätt mandeln och häll upp blandningen på en plåt. Låt kallna. Finhacka mandel- och sockerblandningen i en matberedare.

  3. Vispa smör, florsocker och äggula poröst. Tillsätt mandelsmulet. Lägg ihop bottnarna med fyllning emellan och ovanpå. Strö över mandelflarn och garnera med marsipanros och blad.

Vad tyckte du om receptet?

Servera gärna på ett vackert tårtfat från Rörstrand

 Läs mer och köp här!