Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på sandwichtårta med jordgubbsglass. Den här tårtan måste ätas fort, annars riskerar den att smälta bort i sommarvärmen.
Sätt ugnen på 175° varmluft. Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i mjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver, salt och smör. Häll smeten i två smorda och bröade runda formar med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen 25-30 min. Låt kakorna kallna.
Diska ena formen och sätt ihop den igen med ett bakplåtspapper i bottnen. Lägg en kaka i formen.
Låt glassen smälta något och vispa upp den med degkrokarna på elvispen. Bre på glassen på kakan. Lägg på den andra kakan, gärna upp och ner, och tryck till. Låt stå minst 2 timmar i frysen.
Pudra över rikligt med florsocker genom en sil. Skölj jordgubbarna och lägg dem ovanpå tårtan.