Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sandwichburgare med bacon

God burgare med knaprig bacon mellan stekta surdegsbröd. Servera gärna rätten med lite extra salsa och chilimajonnäs att lägga på efter tycke och smak.

Sandwichburgare med bacon
Sandwichburgare med bacon
Sandwichburgare med bacon
Foto: Joel Wåreus

Burgare

  • 1 tsksalt
  • 23 krmsvartpeppar- malen
  • 600 gnötkött
  • smör och olja- till stekning

Chilimajonnäs

  • 2 dlmajonnäs
  • 2 mskchipotle chili pasta
  • 1 tskketchup

Tillbehör

  • 8bacon
  • smör- till stekning
  • 8surdegsbröd
  • 4ägg
  • 1gemsallad- eller romansallad
  • 8 skivorpaprika
  • 0,5rödlök- ringar
  • 1,5 dlsalsa- chunky
  • 4 mskmajonnäs
  • chiliflakes
  • flingsalt

Gör så här

  1. Burgare: Blanda ihop salt och peppar med färsen. Forma till fyra burgare och stek dem på båda sidor i smör och olja.

  2. Chilimajonnäs: Rör ihop alla ingredienserna.

  3. Stek baconen i smör och lägg på en bit hushållspapper.

  4. Stek brödskivorna i smör på båda sidorna. Stek äggen.

  5. Lägg bröden på tallrikar, lägg på sallad, paprika, burgare, ägg rödlök, salsa, bacon och majonnäs. Strö över chiliflakes och flingsalt. Lägg på de sista bröden.

  6. Servering: Servera burgarna med lite extra salsa och chilimajonnäs.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök