Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sandras endivesallad

Den här salladen kan serveras antingen som förrätt eller huvudrätt

tillsammans med t ex italienska charkuterier. Den blir också ett

vackert blickfång på buffébordet i sällskap med en härlig bit

parmesan. 

Receptet kommer från Sandra Hinds, som har sina

rötter i Ligurien i Italien.

Sandras endivesallad
Sandras endivesallad
Sandras endivesallad

Ingredienser

  • 2endiver
  • 3 bladrosésallad
  • 2rucola- krukor
  • 4 mskpinjenötter- rostade
  • 1 dlparmesan- hyvlad

Vinägrett

  • 1 mskrödvinsvinäger
  • 1 krmsvartpeppar
  • 2 krmsalt
  • 3 mskolivolja

Gör så här

  1. Skär bort roten på endiven och dela den i blad. Riv eller skär rosé- salladen i smala strimlor. Blanda samman rucola och rosésalladen i en skål. Arrangera endivebladen över. Garnera med pinjenötterna och parmesanen.

  2. Vispa ihop ingredienserna till vinägretten och skeda hälften över salladen. Servera resten av vinägretten vid sidan av.

Vad tyckte du om receptet?