Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sandkaka med citron är en tät fin kaka som blir extra saftig av citrussockerlag.
Sätt ugnen på 150°. Smörj och mjöla en sockerkaksform som rymmer ca 1 liter.
Smält smöret. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver.
Vispa ägg och socker för sig tills det blir ljust och fluffigt.
Rör ner mjölblandningen och smör i äggblandningen tills det är blandat. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 45–50 min. Kontrollera med en sticka att kakan är klar. Stickan ska kännas torr. Låt stå ca 5 min innan den stjälps upp.
Lag: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Koka samman alla ingredienser till lagen ca 2 min. Häll lagen över kakan medan kakan fortfarande är varm. Pudra eventuellt florsocker över före servering.