Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sandefjordssås

Superenkel och härligt krämig sås gjord på grädde, crème fraiche och smör! Den kan varieras i det oändliga med olika smaksättningar och serveras till nästan allt. Mest klassiskt är smaksätta den med dill och/eller gräslök och servera den till fisk och skaldjur.

SandefjordssåsSandefjordssåsSandefjordssås
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 1 dlvispgrädde
  • 1 dlcrème fraiche
  • 100 gsmör- rumsvarmt, tärnat
  • 1 tskcitronsaft- pressad
  • salt

Gör så här

  1. Koka upp grädden i en kastrull på medelhög värme.

  2. Rör i crème fraiche, mixa och koka upp.

  3. Tillsätt smör och mixa igen. Smaka av med citronsaft och salt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök