Recept: Ana Cecilia Alvarez Restrepo och Daniela Alvarez Restrepo
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på sancocho Colombiano, en colombiansk kycklinggryta. Triguisar är en colombiansk kryddblandning som bland annat innehåller spiskummin, paprika och gurkmeja. Hittar du den inte kan den ersättas med tacokrydda.
Hacka koriandern. Ansa och hacka salladslöken. Hacka tomaterna. Lägg koriander, lök och tomater i botten av en gryta. Lägg i kycklingklubborna, krydda med triguisar och salt och rör runt.
Används färska kycklingklubbor marineras de i rumstemperatur ca 30 min. Används frysta marineras de och tinas samtidigt ca 2 timmar.
Aji Colombiano: Tärna tomaterna. Skala och finhacka rödlök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Halvera och pressa saften ur limen. Blanda alla ingredienser och krydda med salt. Låt stå i kylen tills servering.
Häll vatten i grytan så det täcker kycklingen. Skala och skär mat-bananen i 3 cm breda bitar. Lägg -bitarna i grytan och låt koka upp. Sjud under lock ca 5 min.
Skala potatisen och halvera dem om de är stora. Lägg potatisen i grytan och låt koka ytterligare ca 10 min.
Skala och skär kassavaroten i lika stora bitar som potatisen. Lägg bitarna i soppan och låt koka ytterligare ca 10 min.
Skär majskolvarna i 3 bitar vardera. Lägg dem i soppan och låt koka tills matbanan, potatis och kassavaroten är genomkokta men fortfarande har lite tuggmotstånd, 10–15 min.
Servera kyckling, grönsaker och -buljong i djupa, stora tallrikar med ajo, ris, avokado och hackad koriander.
Recept: Ana Cecilia Alvarez Restrepo och Daniela Alvarez Restrepo