Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Samgyupsal – grillat sidfläsk

Samgyupsal – grillat sidfläsk går bra att förbereda dagen före.

Samgyupsal – grillat sidfläsk
Samgyupsal – grillat sidfläsk
Samgyupsal – grillat sidfläsk
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 800 gsidfläsk- färskt, i skivor

Marinad

  • 4 mskgochujang- koreansk chilipasta
  • 4 mskströsocker
  • 2 mskvitlök- pressad
  • 2 msksesamolja
  • 1 mskingefära- riven
  • 1 tsksvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda alla ingredienser till marinaden. Vänd ner sidfläsket och blanda väl.

  2. Lägg fläsket i en långpanna. Skivorna ska ligga var för sig och inte överlappa varandra.

  3. Tillaga mitt i ugnen 15–20 min tills köttet är genomkokt och en del att fettet smält ur. Vänd skivorna en eller två gånger under tiden. Låt kallna.

  4. Grilla fläsket, t ex över en bordsgrill 2–3 min på varje sida.

Vad tyckte du om receptet?