Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Salviastekt fläskkotlett med ugnsbakade grönsaker och smulad fetaost

Recept på salviastekt fläskkotlett med ugnsbakade grönsaker och smulad fetaost. Skär bort hinnor och fett på kotlettens ben så ser det ännu mer aptitligt ut.

Salviastekt fläskkotlett med ugnsbakade grönsaker och smulad fetaostSalviastekt fläskkotlett med ugnsbakade grönsaker och smulad fetaostSalviastekt fläskkotlett med ugnsbakade grönsaker och smulad fetaost
Salviastekt fläskkotlett med ugnsbakade grönsaker och smulad fetaost Foto: Jakob Fridholm

Ingredienser

  • 4fläskkotletter- med ben ­(à 250 g)
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 mskolivolja
  • 0,5 krukasalvia
  • 50 gsmör

Grönsaker

  • 400 gpotatisar- små, gärna ­sparrispotatis
  • 250 grödbetor
  • 2 mskolivolja
  • 2 krmsalt- + 1 krm
  • 2morötter
  • 1blomkålshuvud- litet
  • 300 grotselleri
  • 150 gfetaost
  • 100 gvattenkrasse

Gör så här

  1. Grönsaker: Sätt ugnen på 225°. Skrubba och halvera potatisen. Skala och skär betorna i 1 cm stora bitar. Lägg potatis och rödbetor i en ugnssäker form och ringla över olja. Strö på 2 krm salt. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.

  2. Skala morötterna och skär i cm-stora bitar. Plocka blomkålen i små buketter. Lägg morötter och blomkål i formen. Krydda med 1 krm salt. Tillaga ytterligare ca 20 min, tills grönsakerna fått fin färg. Smula över fetaosten. Toppa med vattenkrasse.

  3. Krydda kotletterna med salt och peppar. Stek i olja ca 4 min på varje sida. Lägg salvian vid sidan om kotletterna. Tillsätt smöret och ös kotletterna med salvia-smöret.

  4. Servera kotletterna till de ugnsbakade grönsakerna.

Vad tyckte du om receptet?