Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Salviaomelett

En enkel omelett är bra sommarmat. Om man inte har lax hemma kan man tillsätta det som finns i kylen; kanske lite kall, skivad potatis och strimlad skinka.

Salviaomelett
Salviaomelett
Salviaomelett
Salviaomelett Foto: Peter Carlsson

Salviaomelett

  • 2ägg
  • 2 mskmjölk
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5 dlparmesan- riven
  • 10salviablad
  • 1 mskolivolja

Tillbehör

  • kallrökt lax
  • bröd

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg, mjölk, salt, peppar och hälften av osten.

  2. Stek salviabladen i olja i en liten stekpanna tills de är frasiga. Ta upp och lägg över på hushållspapper.

  3. Häll äggsmeten i pannan och låt steka på medelvärme 2–4 min, tills den börjar stelna i kanterna men fortfarande är krämig i mitten.

  4. Salta, peppra och strö över resten av osten och salviablad. Servera med kallrökt lax och bröd.

Vad tyckte du om receptet?