Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Salviakyckling

Salviakyckling
Salviakyckling
Salviakyckling

Ingredienser

  • 500 gkycklinglårfiléer- eller kycklingfiléer
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar
  • 1 mskolivolja

Sås

  • 3vitlöksklyftor
  • 1lök- gul
  • 1röd spansk peppar
  • 2 mskolivolja
  • 400 gtomater- hela
  • 1 msktomatpuré
  • 1 dlvitt vin
  • 1 tärninghönsbuljong
  • 1 krmsvartpeppar
  • 1 dlpersilja- hackad
  • 1 tskrosmarin
  • 1 tsksalvia

Tillbehör

  • pasta- kokt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Skala och hacka vitlök och gul lök. Dela, kärna ur och hacka den spanska pepparen.

  3. Fräs allt i olja i en stor gryta. Tillsätt tomaterna med sitt spad, tomatpuré, vin, buljongtärning, peppar, persilja, rosmarin och salvia.

  4. Låt såsen koka ca 10 minuter.

  5. Salta och peppra kycklingen. Bryn den runt om i olja i en het stekpanna tills den får färg.

  6. Lägg ner kycklingen i tomatsåsen. Låt den koka på svag värme ca 10 minuter. Smaksätt eventuellt med mera salt och peppar och strö över hackade färska örter.

Vad tyckte du om receptet?