Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Salviakryddad gårdskyckling


Kyckling är billigt och gott, här är ett recept på kyckling med bla. vitlök, rosmarin och salvia.

Salviakryddad gårdskyckling

Salviakryddad gårdskyckling

Salviakryddad gårdskyckling

Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 1 storgårdskyckling- cirka 2,5 kg
  • 1 mskflingsalt
  • 2 tskpeppar- nymalen
  • 2 msksalvia- finhackad färsk
  • 1 mskrosmarin- finhackad färsk
  • 2 klyftorvitlök- finhackad
  • skal av en citron- rivet

Gör så här

  1. Blanda salt, peppar, örter och citronskal. Torka av fågeln och gnid in den med kryddblandningen. Täck fågeln med plastfolien och låt stå i kylen över natten.

  2. Ta ut fågeln ur kylen och låt stå i rumstemperatur cirka 1 timme. Ta av plastfolien.

  3. Lägg fågeln med bröstsidan uppåt i en ugnssäker form och stek i ugn, 225 grader, i cirka 30 minuter. Sänk värmen till 180 grader och fortsätt steka i ugnen (cirka 2 timmar). Ös fågeln regelbundet med stekspadet. Stek tills köttermometern visar 80 grader på fågelns tjockaste del och ingen rosa saft sipprar ut om du skär i fågeln.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök