Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kyckling är billigt och gott, här är ett recept på kyckling med bla. vitlök, rosmarin och salvia.
Blanda salt, peppar, örter och citronskal. Torka av fågeln och gnid in den med kryddblandningen. Täck fågeln med plastfolien och låt stå i kylen över natten.
Ta ut fågeln ur kylen och låt stå i rumstemperatur cirka 1 timme. Ta av plastfolien.
Lägg fågeln med bröstsidan uppåt i en ugnssäker form och stek i ugn, 225 grader, i cirka 30 minuter. Sänk värmen till 180 grader och fortsätt steka i ugnen (cirka 2 timmar). Ös fågeln regelbundet med stekspadet. Stek tills köttermometern visar 80 grader på fågelns tjockaste del och ingen rosa saft sipprar ut om du skär i fågeln.
Recept från Mitt kök