Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Salviabakad färskpotatis

Salviabakad färskpotatis är underbart goda som de är eller som tillbehör till en bit grillat kött eller kyckling.

Salviabakad färskpotatisSalviabakad färskpotatisSalviabakad färskpotatis
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 800 gfärskpotatis
  • 2 mskolivolja- + 1 msk
  • 0,5 tskflingsalt- + 0,5 tsk
  • 1 krukasalvia

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skrubba och halvera potatisen. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och ringla på 2 msk olja. Strö över 1/2 tsk salt.

  2. Lägg ett salviablad på varje snittyta och lägg potatisen med snittytan nedåt på plåten. Ringla på 1 msk olja och strö på 1/2 tsk salt.

  3. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min, tills potatisen är genommjuk och har fin färg.

Vad tyckte du om receptet?

Älskade färskpotatis

Man kan aldrig få för många recept på färskpotatis! Här är tre till härliga rätter med försommarens mest efterlängtade primör: