Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Salvia- och äppelfläsk med rödlökscrème

Recept på salvia- och äppelfläsk med rödlökscrème. I stället för sås har rätten en crème som kan serveras ljummen eller kall.

Salvia- och äppelfläsk med rödlökscrèmeSalvia- och äppelfläsk med rödlökscrèmeSalvia- och äppelfläsk med rödlökscrème
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 800 gpotatis
  • 2rödlökar- -3 (ca 150 g)
  • 3 mskcrème fraiche
  • 500 gfläskytterfilé
  • 1äpple
  • 3 kvistarsalvia
  • smör
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skrubba och skär potatisen i klyftor.

    Krydda med 1 tsk salt. Tillaga potatisen mitt i ugnen ca 20 min.

  2. Skala och grovhacka löken. Stek den mjuk i 1 msk smör.

    Häll på 1 msk vinäger och sautera löken ca 10 min på svag värme.

    Spara ca 2 msk lök till servering. Mixa resten med crème fraichen.

    Krydda med 2 krm salt.

  3. Skär fläskytterfilén i skivor. Kärna ur och skär äpplet i klyftor.

    Krydda kött och äpple med 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  4. Stek först äppelklyftorna hastigt. Stek köttet tillsammans med

    salvian i 1 msk smör. Lägg tillbaka  äppelklyftorna och garnera

    med den sparade löken.

  5. Servera kött och äpple med potatis, rödlökscrème och sallad.

Vad tyckte du om receptet?