Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 16g
Protein: 30g
Kolhydrater: 48g
Recept på salvia- och äppelfläsk med rödlökscrème. I stället för sås har rätten en crème som kan serveras ljummen eller kall.
Sätt ugnen på 225°. Skrubba och skär potatisen i klyftor.
Krydda med 1 tsk salt. Tillaga potatisen mitt i ugnen ca 20 min.
Skala och grovhacka löken. Stek den mjuk i 1 msk smör.
Häll på 1 msk vinäger och sautera löken ca 10 min på svag värme.
Spara ca 2 msk lök till servering. Mixa resten med crème fraichen.
Krydda med 2 krm salt.
Skär fläskytterfilén i skivor. Kärna ur och skär äpplet i klyftor.
Krydda kött och äpple med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Stek först äppelklyftorna hastigt. Stek köttet tillsammans med
salvian i 1 msk smör. Lägg tillbaka äppelklyftorna och garnera
med den sparade löken.
Servera kött och äpple med potatis, rödlökscrème och sallad.