Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Salvia-citronkyckling med parmesanost

Här passar med valfritt tillbehör som kokt pasta, ris eller potatis.

Salvia-citronkyckling med parmesanostSalvia-citronkyckling med parmesanostSalvia-citronkyckling med parmesanost

Ingredienser

  • 4kycklingfiléer
  • 1 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar
  • 1 msksmör
  • 2 msksalvia- strimald, färsk
  • 1citron- rivet skal av

Sås

  • 2schalottenlökar
  • 0,5 krmvitpeppar
  • 5 dlvatten- + 1 hönsbuljongtärning
  • 1citron- 2 msk pressad saft
  • 2 dlcrème fraiche

Servering

  • 1rödlök
  • 1äpple
  • 100 gparmesan- i bit
  • 20rucolablad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Dela kycklingfiléerna på tvären, salta, peppra och bryn dem i smör.

  2. Lägg över dem i en ugnssäker form, strö över strimlad salvia, rivet citronskal och stek färdigt i ugnen ca 30 min.

  3. Skala och hacka schalottenlöken och fräs den med vit peppar i pannan efter kycklingen. Tillsätt vatten, buljongtärning och pressad citron. Koka livligt några min, vispa i creme fraiche och smaka av sältan.

  4. Skala och skär rödlök och urkärnat äpple i tunna klyftor, skär osten i tändsticksstavar, blanda detta i såsen och häll den runt kycklingen. Blanda även ner rucolabladen inför serveringen.

Vad tyckte du om receptet?