Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Salty matjes med salta tillbehör

Det är spännande att servera matjessillen med salta tillbehör som den här gravade citronen och saltgurka. Gräddfil eller smetana rekommenderas till. Om man vill ”snapsa” till så passar det bra med en klar, kall vodka.

Salty matjes med salta tillbehör
Salty matjes med salta tillbehör
Salty matjes med salta tillbehör
Matjessill med med salta tillbehör. Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 4matjessillfiléer

Salt citron

  • 1citron- ekologisk
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5 tskströsocker

Tillbehör

  • 2saltgurkor
  • 4ägg- hårdkokta
  • 4 mskgräslök- hackad
  • 2 dlgräddfil- eller smetana

Garnering

  • smörgåskrasse- eller dill

Gör så här

  1. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär den i små bitar eller grovhacka den med skalet kvar men ta bort alla kärnor. Blanda citronen med salt och socker. Låt stå i rumstemperatur i ca 3 tim. Vänd runt ett par gånger under tiden.

  2. Grovhacka saltgurkan. Skala och halvera äggen.

  3. Fördela citronen på tallrikar och lägg på matjessill, saltgurka, ägghalvor, gräslök och gräddfil. Garnera med smörgåskrasse eller dill.

Vad tyckte du om receptet?