Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det är spännande att servera matjessillen med salta tillbehör som den här gravade citronen och saltgurka. Gräddfil eller smetana rekommenderas till. Om man vill ”snapsa” till så passar det bra med en klar, kall vodka.
Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär den i små bitar eller grovhacka den med skalet kvar men ta bort alla kärnor. Blanda citronen med salt och socker. Låt stå i rumstemperatur i ca 3 tim. Vänd runt ett par gånger under tiden.
Grovhacka saltgurkan. Skala och halvera äggen.
Fördela citronen på tallrikar och lägg på matjessill, saltgurka, ägghalvor, gräslök och gräddfil. Garnera med smörgåskrasse eller dill.