Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Härliga glutenfria chokladkakor med saltrostade mandlar. Strö över lite flingsalt och grädda mitt i ugnen i 6-7 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Smält smöret och låt det svalna.
Rör ihop kokossocker och ägg i en bunke.
Blanda mandelmjöl, hasselnötsmjöl, bovetemjöl, kakao, bikarbonat, vanilj och salt i en bunke. Rör ner de torra ingredienserna i äggsmeten och rör sedan i smöret. Låt degen stå och svälla cirka 10-15 minuter.
Forma degen till runda bollar och lägg ut på plåtar med bakplåtspapper, platta till bollarna lätt med fingrarna. Tryck ner mandlarna och den hackade chokladen i kakorna, strö över lite flingsalt.
Grädda mitt i ugnen i cirka 6-7 min. Låt kakorna svalna på plåten.
Recept från Mitt kök