Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Salty chocolate cookies

Härliga glutenfria chokladkakor med saltrostade mandlar. Strö över lite flingsalt och grädda mitt i ugnen i 6-7 minuter.

Salty chocolate cookiesSalty chocolate cookiesSalty chocolate cookies
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 200 gsmör
  • 2 dlkokossocker
  • 2ägg
  • 3 dlmandelmjöl
  • 2 dlhasselnötsmjöl
  • 2 mskbovetemjöl
  • 1 dlkakao
  • 1 tskbikarbonat
  • 1 tskvaniljpulver
  • 2 krmsalt
  • 1,5 dlmandlar- saltrostade, grovt hackade
  • 100 gmörk choklad- grovt hackad
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Smält smöret och låt det svalna.

  3. Rör ihop kokossocker och ägg i en bunke.

  4. Blanda mandelmjöl, hasselnötsmjöl, bovetemjöl, kakao, bikarbonat, vanilj och salt i en bunke. Rör ner de torra ingredienserna i äggsmeten och rör sedan i smöret. Låt degen stå och svälla cirka 10-15 minuter.

  5. Forma degen till runda bollar och lägg ut på plåtar med bakplåtspapper, platta till bollarna lätt med fingrarna. Tryck ner mandlarna och den hackade chokladen i kakorna, strö över lite flingsalt.

  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 6-7 min. Låt kakorna svalna på plåten.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök