Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Saltsyrlig krossad potatis

Saltsyrlig krossad potatis är ett krispigt tillbehör som går fint att förbereda.

Saltsyrlig krossad potatisSaltsyrlig krossad potatisSaltsyrlig krossad potatis
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2 kgpotatisar- små
  • 1 dlvitvinsvinäger- + 2 tsk
  • 0,5 msksmör
  • 2 mskolivolja
  • 1 krukagräslök- finhackad
  • 1 tskflingsalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg bakplåtspapper på en plåt.

  2. Lägg potatis, 1 dl vinäger och salt i en kastrull. Fyll upp med vatten så att det precis täcker. Koka tills potatisen är mjuk, ca 20 min.

  3. Häll av vattnet. Tillsätt smöret och blanda runt. Lägg upp på bakplåtspapper. Använd något tungt, t ex en mugg, och banka potatisen så att den precis spricker. Sätt in plåten i ugnen, vänd potatisarna efter 20 min, ringla över oljan och tillaga ytterligare  20 min.

  4. Tillsätt 2 tsk vinäger, gräslök, flingsalt och peppar. Servera potatisen varm till kräftorna.

Vad tyckte du om receptet?

Foto: Ulrika Pousette