Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Saltstekt grön sparris med dragonvinägrett

Recept på saltstekt grön sparris med dragonvinägrett. Vinägretten kan gärna göras i förväg och få dra något dygn.

Saltstekt grön sparris med dragonvinägrett
Saltstekt grön sparris med dragonvinägrett
Saltstekt grön sparris med dragonvinägrett

Ingredienser

  • 500 ggrön sparris
  • 2 mskolivolja
  • 1 tskflingsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald

Vinägrett

  • 1rött äpple
  • 1 pktdragon- blad, färsk
  • 1 dläppelcidervinäger
  • 1 mskhonung- flytande
  • 2 tskgrovkornig fransk senap
  • 0,5 tsksalt
  • 1 dlolivolja
  • 1kryddkrasse- ask

Gör så här

  1. Vinägrett: Tärna det oskalade äpplet. Hacka dragonen och blanda detta med vinäger, honung, senap, salt och olivolja.

  2. Sparris: Bryt av den nedre delen på sparrisstjälkarna.

  3. Stek dem i olivolja över hög värme 4–5 min. Håll pannan i rörelse under stekningen och salta och peppra.

  4. Låt sparrisen svalna och häll vinägretten över den. Strö inför serveringen över kryddkrassen.

Vad tyckte du om receptet?