Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Saltrostad färskpotatis

Det här är en liten tapasrätt som blir godast med små färskpotatisar.

Saltrostad färskpotatisSaltrostad färskpotatisSaltrostad färskpotatis
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 800 gfärskpotatisar- små, ca
  • 23 mskolivolja
  • 2 mskflingsalt
  • 2rosmarinkvistar- plockade blad

Sås

  • 1 dlmajonnäs
  • 1 dlcrème fraiche
  • 2vitlöksklyftor- pressade
  • 2 krmpaprikapulver- sött

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Blanda välborstad potatis med oljan i en ugnssäker form. Strö över smulat eller stött flingsalt, skaka formen så att potatisen täcks med saltet. Blanda i rosmarin.

  3. Rosta potatisen i mitten av ugnen ca 20 minuter.

  4. Blanda ihop majonnäs och crème fraiche. Smaka av med vitlök och paprikapulver.

  5. Servera såsen med den nyrostade potatisen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling: Lena Söderström Foto: Lennart Weibull

Recept från Mitt kök