Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Saltkokt småpotatis med röd, het mojo rojo (se recept nedan) är en härlig tapasrätt, men också ett gott tillbehör till grillat kött.
Tvätta potatisen, men låt skalet vara kvar. Koka upp salt och vatten, saltet kommer inte att lösa sig. Lägg i potatisen och koka den mjuk under lock, cirka 20 minuter.
Häll av kokvattnet och låt svalna något. Potatisarna kommer att bli lite skrynkliga i skalet.
Servera genast med såsen att dippa i.
Mojo rojo: Kantskär brödet och lägg det i en skål. Häll på vinägern, låt brödet suga till sig och blanda om. Hacka vitlök. Mixa bröd med vinäger, vitlök, kryddor och äggula. Tillsätt oljan lite i taget. Konsistensen ska bli som en tjock majonnäs. Smaka av med salt. Låt smakerna mogna i kylen minst 1 timme. Låt såsen stå en stund i rumstemperatur före servering.
Recept från Mitt kök