Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Saltkokt potatis
 med mojo rojo

Saltkokt småpotatis med röd, het mojo rojo (se recept nedan) är en härlig tapasrätt, men också ett gott tillbehör till grillat kött.

Saltkokt potatis
 med mojo rojo
Saltkokt potatis
 med mojo rojo
Saltkokt potatis
 med mojo rojo
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 kgpotatisar- små jämnstora med skal (delikatesspotatis)
  • 1 kggrovt salt
  • 12 dlvatten

Mojo rojo

  • 4vitt bröd
  • 0,5 dlrödvinsvinäger
  • 4vitlöksklyftor
  • 0,5 tskspiskummin- mald
  • 0,5 krmcajennepeppar
  • 1 mskpaprikapulver
  • 1äggula
  • 1,5 dlolivolja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Tvätta potatisen, men låt skalet vara kvar. Koka upp salt och vatten, saltet kommer inte att lösa sig. Lägg i potatisen och koka den mjuk under lock, cirka 20 minuter.

  2. Häll av kokvattnet och låt svalna något. Potatisarna kommer att bli lite skrynkliga i skalet.

  3. Servera genast med såsen att dippa i.

  4. Mojo rojo: Kantskär brödet och lägg det i en skål. Häll på vinägern, låt brödet suga till sig och blanda om. Hacka vitlök. Mixa bröd med vinäger,­ vitlök, kryddor och äggula. Tillsätt oljan lite i taget. Konsistensen­ ska bli som en tjock majonnäs. Smaka av med salt. Låt smakerna mogna i kylen minst 1 timme. Låt såsen stå en stund i rumstemperatur före servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök