Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Saltinlagda grönsaker

Saltinlagda grönsaker
Saltinlagda grönsaker
Saltinlagda grönsaker

Ingredienser

  • 1vit rättika
  • 1 bitingefära
  • 10vitlöksklyftor- skalade
  • 5spansk peppar (chili)
  • 0,5 huvudsalladskål
  • 250 gsalt
  • 1,5 lvatten
  • 1glasburk- 2-liters med lock

Gör så här

  1. Skölj och lägg grönsakerna i en glasburk som rymmer 2 liter. Ingefära och rättika behöver inte skalas. Blanda saltet med 1 liter av vattnet och häll det över grönsakerna. Fyll på med resten av vattnet så att det täcker grönsakerna. Låt stå minst 2 dagar i kylskåp.

  2. Vänd burken då och då så att saltet löser sig. Hållbarhet: Rättika 3-4 veckor Vitlök 2 veckor Ingefära 3-4 veckor Spansk peppar 3-4 veckor Salladskål 1 vecka

Vad tyckte du om receptet?