Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Saltinlagda citroner

Smaken av citron förekommer ofta i marockanska rätter.

Oftast är det de saltinlagda syrliga citronerna som hackas eller

skivas och används som smaksättare.

Saltinlagda citroner
Saltinlagda citroner
Saltinlagda citroner

Ingredienser

  • 4citroner- mogna, tunnskaliga
  • 1 dlgrovt havssalt
  • 2 mskchili- skivad, färsk, röd
  • 1 tskpaprikapulver
  • 4vitlöksklyftor- hackade

Gör så här

  1. Skrubba citronerna väl och skiva dem ganska tunt.

  2. Varva dem i en glasburk med salt och kryddor. Strö på så mycket salt att det nästan täcker. Lägg en liten tyngd på (så att citronerna hålls nere i den saltlake som bildas).

  3. Låt stå i saltlaken minst 14 dagar. Skumma av de orenheter som bildas på ytan. Tiden beror på hur mogna och tunnskaliga citronerna är; när de är mjuka och syrliga kan man använda dem som krydda i maten.

Vad tyckte du om receptet?