Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Saltinlagd citron

Saltinlagd citron
Saltinlagd citron
Saltinlagd citron
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 34citroner- obesprutade, cirka 1/2 kg
  • 60 ghavssalt

Gör så här

  1. Skrubba citronerna i varmt vatten. Snitta i fyra klyftor, men låt hänga samman i botten.

  2. Häll salt i snitten och lägg i en glasburk. Packa citronerna i burken och häll resterande salt över. Låt stå i kylskåp i cirka 4 veckor.

  3. Snabbare variant: packa citronerna i burken. Pressa citronsaft från ytter-ligare citroner. Häll saften i burken, citronerna skall vara täckta. Låt stå i rumstemperatur 5 dagar. Förvaras sedan i kylskåp. Kan förvaras flera månader i kylskåp.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök