Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Saltimbocca på kyckling

De fyllda kycklingrullarna får bräsera i vitt vin för att bli riktigt möra och saftiga.

Saltimbocca på kyckling
Saltimbocca på kyckling
Saltimbocca på kyckling
Annika Broman

Ingredienser

  • 3 stkycklingfiléer
  • 69 stlufttorkad skinka- skivor
  • 1218 stsalvia- färska blad
  • 20 gsmör
  • 2 mskolivolja
  • vetemjöl
  • 23 dlvin- vitt, torrt, matlagningsvin

Gör så här

  1. Skär tunna skivor av filéerna (du bör kunna få ut 2–3 skivor av varje filé) genom att skiva dem tunt, vågrätt.

  2. Lägg ett salviablad på varje köttskiva, salta och peppra och lägg på skinka. Rulla samman och fäst med tandpetare. Rulla i vetemjöl.

  3. Smält smör och olja i en stekpanna. Fräs kycklingen så att den får färg runt om. Slå på vinet, lägg på lock och sänk värmen. Ös med sky och låt småsjuda 10–15 minuter. Kontrollera att kycklingen är färdiglagad innan du serverar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök