Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på saltimbocca alla romana, en klassisk italiensk rätt som görs på fint och mört kalvkött.
Lägg köttskivorna på en skärbräda och täck dem med plastfolie. Banka ut dem ca 2 mm tjocka, t ex med en kastrull.
Krydda köttskivorna med salt och peppar. Lägg en skiva skinka och 2 salviablad på varje köttskiva. Vik köttet dubbelt och fäst med cocktailpinnar eller tandpetare.
Stek köttet i smör tills det är precis genomstekt, ca 3 min på varje sida. Lägg köttet på ett fat och täck med ett lock så att det håller sig varmt.
Häll bort fettet från stekpannan. Häll vinet i pannan och koka ihop ca 2 min. Häll skyn över köttet och servera genast med klyftpotatis och sallad.