Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Saltgurka

Saltgurka passar lika bra på leverpastejsmackan som på hamburgaren. Här är ett recept på saltgurka du enkelt gör själv.

Saltgurka
Saltgurka
Saltgurka
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 500 gvästeråsgurkor
  • 6,25 dlvatten
  • 0,5 dlsalt
  • 0,5 dlättiksprit (12 %)
  • 1 tskströsocker
  • 1 tsksenapsfrön- gula
  • 1krondillsblomma

Gör så här

  1. Blanda vatten, salt, ättika, ­socker, ­senapsfrön och krondill

    i en kastrull och koka upp. Ånga eller koka en konserveringsburk ca 3 min. Låt den torka och häll därefter i den varma lagen och kyl ner.

  2. Skölj och skrubba gurkorna noga och lägg ner i den kalla lagen. Låt gurkorna stå i kylen ca 1 vecka.

Vad tyckte du om receptet?