Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på hemgjord glass med kolasås och pekannötter. Har du ont om tid kan du smaksätta färdig vaniljglass med salty caramel-sås (finns färdig i tub) och rostade nötter.
Koka upp grädde och mjölk. Vispa äggulor och socker pösigt. Häll över den varma gräddmjölken under omröring. Häll tillbaka smeten i kastrullen och sjud under omrörning till 85°. Ta kastrullen åt sidan och vispa ner glykosen. Låt smeten kallna. Kör smeten i glassmaskin tills den är fryst.
Kolasås: Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Låt koka upp och koka sedan ca 5 min. Låt kallna. Blanda i saltet.
Nötter: Rosta nötterna med sirap och olja under omrörning tills de fått fin färg. Häll upp på ett bakplåtspapper och låt kallna.
Grovhacka 2/3 av nötterna. Blanda ner dem och kolasåsen i den färdigfrysta glassen. Ställ glassen i frysen fram till servering.
Skeda upp glassen i skålar och strö över de sparade nötterna. Servera genast.