Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Saltbakade betor med ört- och vitlökssmör


Passar som tillbehör till kött, fisk eller en sallad. Men är även gott att äta som det är.

Saltbakade betor med ört- och vitlökssmör

Saltbakade betor med ört- och vitlökssmör

Saltbakade betor med ört- och vitlökssmör

MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 1 kgbetor- blandade
  • salt- grovt som ska täcka botten på formen

Ört- och vitlökssmör:

  • 200 gsmör- rumsvarmt
  • 0,51vitlöksklyfta
  • örter- blandade,timjan, rosmarin och oregano
  • 2 krmsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Tvätta och picka rödbetorna i skalet med en knivspets.

  3. Häll ut grovt salt i en ugnsform. Gnid in betorna i salt och lägg dem på saltet.

  4. Baka dem i ugnen i ca 30-40 minuter beroende på storlek.

  5. Blanda ihop smöret med örter och vitlök. Forma smöret till en rektangulär bit och svep in det i plastfilm. Låt stelna i frysen.

  6. Prova om betorna är klara med en baksticka eller liknande.

  7. Servera dem med örtsmöret.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök