Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Saltbakade betor med citron- och timjansmör

Saltbakade betor med citron- och timjansmörSaltbakade betor med citron- och timjansmörSaltbakade betor med citron- och timjansmör
Thomas Carlén

Ingredienser

  • 500 grödbetor- medelstora
  • 500 ggulbetor- medelstora
  • 1 kggrovt havssalt

Citronsmör

  • 100 gsmör- mjukt
  • citronskal- rivet,av en halv citron
  • 2 msktimjan- färsk ,repade blad
  • salt- peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och borsta betorna. Torka av och lägg dem med roten upp på en saltbädd i en ugnssäker form. Ugnsbaka betorna tills de är mjuka, 40–60 minuter, beroende på storlek.

  2. Blanda mjukt smör med citronskal och timjan. Smaka av med salt och peppar.

  3. Skär ett kryss i betorna med en kniv och lägg i en klick av smöret och servera med en liten sked, så gästerna kan gröpa ur betorna. Eller skala betorna och servera med kniv och gaffel.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök