Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Saltbakad kyckling med mangosalsa

Saltbaka gärna en hel kyckling (ungefärlig stektid ca 1-1 1/4 timme) och packa en härlig lunchlåda tillsammans med grönsallad till nästa dag.

Saltbakad kyckling med mangosalsaSaltbakad kyckling med mangosalsaSaltbakad kyckling med mangosalsa

Ingredienser

  • 4kycklinglår
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 3 dlsalt- grovt
  • 4 kvistartimjan
  • 4salviablad
  • 4vitlöksklyftor- hela, oskalade

Salsa

  • 1mango- liten, gärna omogen
  • 0,5citron- pressad saft av
  • 1vitlöksklyfta
  • 0,5spansk peppar (chili)- grön
  • 2 mskkoriander- hackad
  • 1 krmsalt

Till servering

  • 60 gcouscous- eller ris, blandat med hackade kryddor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Peppra kycklingklubborna på båda sidor. Lägg dem med skinnsidan upp på ett lager grovt salt i en ugnssäker form. Lägg på timjankvistarna och salvia. Lägg vitlöksklyftorna bredvid. Stek i mitten av ugnen och låt stå 25- 35 minuter eller tills kycklingen är klar. Vänd kycklingklubborna 2 gånger under tiden. Den kortare tiden för lår.

  3. Salsa: Skala och skär mangon i bitar. Pressa över citronsaften. Skala vitlöken. Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Finfördela mango, vitlök, pepparfrukt och koriander i en matberedare eller med mixerstav. Smaka av med salt.

  4. Servera kycklingklubborna med mangosalsan och ris eller couscous.

Vad tyckte du om receptet?