Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 17g
Protein: 35g
Kolhydrater: 38g
Saltbaka gärna en hel kyckling (ungefärlig stektid ca 1-1 1/4 timme) och packa en härlig lunchlåda tillsammans med grönsallad till nästa dag.
Sätt ugnen på 200°.
Peppra kycklingklubborna på båda sidor. Lägg dem med skinnsidan upp på ett lager grovt salt i en ugnssäker form. Lägg på timjankvistarna och salvia. Lägg vitlöksklyftorna bredvid. Stek i mitten av ugnen och låt stå 25- 35 minuter eller tills kycklingen är klar. Vänd kycklingklubborna 2 gånger under tiden. Den kortare tiden för lår.
Salsa: Skala och skär mangon i bitar. Pressa över citronsaften. Skala vitlöken. Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Finfördela mango, vitlök, pepparfrukt och koriander i en matberedare eller med mixerstav. Smaka av med salt.
Servera kycklingklubborna med mangosalsan och ris eller couscous.