Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Saltade citroner

Saltade citroner är goda att smaksätta med olika grytor. Spadet kan används till desserter. 

Saltade citroner
Saltade citroner
Saltade citroner
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1 kgcitroner- ekologiska
  • 1 dlgrovsalt

Gör så här

  1. Skölj citronerna i ljummet vatten. Halvera dem. Pressa saften ur 2 av citronerna i en skål. Skär ett kryss i resten av citronerna och lägg i en skål. Gnid in citronhalvorna med saltet tills saltet börjar smälta och blir till en saltlag.

  2. Packa citronhalvorna i en burk med lock om rymmer 1 liter. Häll över saltlagen och den pressade citronsaften. Toppa eventuellt citronerna med vatten, lagen ska täcka citronerna. Låt citronerna stå i kylen ca 1 månad. Vänd burken så att saltet löser sig jämnt i burken.

Vad tyckte du om receptet?