Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Saltade citroner

Saltade citroner är goda att smaksätta med olika grytor. Spadet kan används till desserter. 

Linn Söderström
Marion Ringborg
Saltade citroner
Saltade citroner
Saltade citroner
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1 kgcitroner- ekologiska
  • 1 dlgrovsalt

Gör så här

  1. Skölj citronerna i ljummet vatten. Halvera dem. Pressa saften ur 2 av citronerna i en skål. Skär ett kryss i resten av citronerna och lägg i en skål. Gnid in citronhalvorna med saltet tills saltet börjar smälta och blir till en saltlag.

  2. Packa citronhalvorna i en burk med lock om rymmer 1 liter. Häll över saltlagen och den pressade citronsaften. Toppa eventuellt citronerna med vatten, lagen ska täcka citronerna. Låt citronerna stå i kylen ca 1 månad. Vänd burken så att saltet löser sig jämnt i burken.

Vad tyckte du om receptet?