Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Salta pinjeskorpor med ostkräm

Spröda skorpor är både gott och praktiskt att bjuda på.

Salta pinjeskorpor med ostkräm
Salta pinjeskorpor med ostkräm
Salta pinjeskorpor med ostkräm

Ingredienser

  • 1 dlpinjekärnor- rostade
  • 4,55 dlvetemjöl- (240-300 g)
  • 1,5 tskbakpulver
  • 2 dlparmesan- riven
  • 0,75 tsksalt
  • 50 gsmör- smält
  • 2ägg
  • 23 mskvatten

Ostkräm

  • 200 gchèvreost
  • 250 gkesella
  • 1 mskrosmarin- färsk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Blanda nötter, vetemjöl, bakpulver, ost och salt i en bunke. Rör i smöret, äggen och vattnet. Blanda till en lös deg.

  3. Häll degen på en mjölad bänk och dela den i 4 delar. Ta mjöl på händerna och forma 4 längder, lika långa som plåten. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper.

  4. Grädda i mitten av ugnen tills de får färg, 12-15 minuter.

  5. Ta ut dem och låt dem svalna ca 5 minuter. Lägg dem på en skärbräda och skär långa sneda skivor med en vass kniv.

  6. Lägg tillbaka dem på plåten med snittytorna upp. Grädda ytterligare ca 8-10 minuter tills de får lite färg.

  7. Stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar med luckan på glänt minst några timmar.

  8. Ostkräm

  9. Skär bort kanterna och mosa osten.

  10. Blanda ost och kesella. Smaka av med rosmarin.

Vad tyckte du om receptet?