Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Salta nötsnurror

Ett riktigt smaskigt tilltugg till fördrinken.

Salta nötsnurrorSalta nötsnurrorSalta nötsnurror
Thomas Carlén

Ingredienser

  • 1 rullesmördeg- kyld, 250 g
  • 2,5 dlprästost- riven
  • 1ägg
  • 0,5 dlpinjekärnor
  • 0,5 dlvalnötter
  • 0,5 dlhasselnötter
  • flingsalt

Gör så här

  1. Rulla ut smördegen. Dra en stekspade eller palett i små korta drag, mot den nedre långsidan och gör kanten tunnare. Pensla den med uppvispat ägg. Det gör att kanten fäster bättre, när den rullas ihop.

  2. Hacka nötterna fint. Strö över riven ost och ¾ av de hackade nötterna. Rulla ihop degen från den övre långsidan och avsluta mot den äggpenslade kanten. Skär rullen i 20–24 bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg, strö över nötter och lite flingsalt. Grädda i mitten av ugnen vid 225°, cirka 12 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Tips: gör snurrorna i förväg och värm i ugnen några minuter före serveringen.

Recept från Mitt kök