Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Salta linfrökex

Försök att få degen så tunn som möjligt, då blir kexen spröda.

Salta linfrökex
Salta linfrökex
Salta linfrökex
Salta linfrökex Foto: Eva Hildén Smith

Salta linfrökex

  • 3 dlhavregryn
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 1 dllinfrön- hela
  • 1 tskbakpulver
  • 1,5 tskflingsalt
  • 1 mskströsocker
  • 100 gsmör
  • 1 dlmellanmjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda havregryn, mjöl, linfrön, bakpulver, salt och socker i en bunke. Smält smöret i en kastrull och blanda det med mjölken. Tillsätt vätskan och blanda till en deg. Låt vila 10 min.

  2. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Kavla ut degen tunt, max 3 mm. Nagga degen med en gaffel och skär i rutor, 5 x 5 cm. Grädda kexen i ugnen ca 20 min. Låt svalna på plåten.

Vad tyckte du om receptet?