Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En torr salt kringla som passar fint att knapra på till den söta kryddiga
snapsen.
Smält smöret. Blanda med mjölken. Värm till 37°. Lös jästen i degvätskan, i degbunke eller hushållsmaskin.
Tillsätt mjölet. Rör eller kör till en jämn deg.
Dela degen i 40 delar. Rulla ut bitarna till ca 30 cm längd. Forma kringlor på plåtar, försedda med bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispad äggvita. Strö krossat grovsalt eller flingsalt över. Låt jäsa 30-40 minuter.
Grädda kringlorna i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt svalna på galler.