Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Salta kringlor

En torr salt kringla som passar fint att knapra på till den söta kryddiga

snapsen.

Salta kringlor
Salta kringlor
Salta kringlor

Ingredienser

  • 75 gsmör
  • 1 dlmjölk
  • 25 gjäst
  • 3 dlvetemjöl

Gör så här

  1. Smält smöret. Blanda med mjölken. Värm till 37°. Lös jästen i degvätskan, i degbunke eller hushållsmaskin.

  2. Tillsätt mjölet. Rör eller kör till en jämn deg.

  3. Dela degen i 40 delar. Rulla ut bitarna till ca 30 cm längd. Forma kringlor på plåtar, försedda med bakplåtspapper.

  4. Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispad äggvita. Strö krossat grovsalt eller flingsalt över. Låt jäsa 30-40 minuter.

  5. Grädda kringlorna i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?